SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Jaki jest najlepszy kolor farby do wnętrza Beechwood? Opublikuj zdjęcia swojego samochodu Beechwood!

26K views 37 replies 26 participants last post by  abcdefghii  
#1 ·
Witajcie wszyscy - Miałem nadzieję dostać się do T6 z wnętrzem Beechwood, ale wybór jest w tej chwili bardzo ograniczony. Najbliższe samochody w magazynie z tym połączeniem są w połowie kraju, a ze względu na zmianę rocznika najlepiej będzie po prostu poczekać i złożyć zamówienie na '13 później.

Czy ktoś ma niebieskie S60 z Beechwood? Jak to połączenie wygląda razem?

Bardzo trudno jest mi znaleźć nawet samochody T5 w Houston z tym kolorem wnętrza, więc trudno powiedzieć, jak dobrze niektóre kolory zewnętrzne będą z nim współgrać. Jeśli Twój samochód ma ten kolor wnętrza, zamieść kilka zdjęć :)

#2 ·
Myślę, że savile grey lub black sapphire dobrze wyglądałyby z drewnem bukowym, oprócz niebieskiego - jestem prawie pewien, że widziałem tu zdjęcia z tymi kombinacjami kolorów.

#4 ·
Otrzymuję WIELE komplementów na temat mojego połączenia Vibrant Copper/Beechwood. Beechwood prawie pasuje do miedzi...

#5 ·
Mój T6 z 2012 roku jest w kolorze Vibrant Copper z wnętrzem Beechwood i (oczywiście) uważam, że wygląda fantastycznie. I dostałem wiele komplementów na temat tego połączenia.

Podoba mi się miedziany lakier, ponieważ "wyróżnia się" na tle wszystkich srebrnych i białych samochodów na drogach Arizony, a jednocześnie nie jest kolorem pochłaniającym ciepło, którego mieszkańcy południowo-zachodnich stanów często unikają. Wybrałem Beechwood ze względu na wszystkie brązowe akcenty na tle czerni we wnętrzu i po prostu dlatego, że nigdy wcześniej nie miałem wnętrza w tym kolorze!

Przepraszam, nie mam żadnych zdjęć do przesłania, ale możesz znaleźć ich mnóstwo, wyszukując w Google Images hasło "2012 Volvo S60 interior beechwood".

#11 ·
all cars should be black
To nie byłoby praktyczne w niektórych częściach tutaj, ponieważ jest tak dużo żwiru. Beżowy i srebrny najlepiej ukrywają brud.

#10 ·
Mam Black Ember z kombinacją Beechwood. Ember ma pomarańczowe plamki w lakierze, więc w normalnym świetle słonecznym wygląda na czarny. Jednak jeśli świeci na niego słońce, plamki ożywają i samochód wygląda prawie jak ciemny, mysi brąz (oczywiście termin techniczny). Kiedy po raz pierwszy zobaczyłem samochód w słońcu, szczerze myślałem, że to inny samochód.

Jeśli zamawiałbym nowy, mógłbym nawet rozważyć kombinację Saville Grey z Beechwood.

#15 · (Edited)
Mój jest w kolorze szafirowej czerni z wnętrzem z drewna bukowego. To ŚWIETNE połączenie kolorów. Jedynym problemem jest utrzymanie czarnego samochodu w czystości na zewnątrz :)

#16 ·
Wybrałem zewnętrzny kolor Vibrant Copper dla mojego S60T5 OSD z 2012 roku. Naprawdę przyciągał wzrok podczas naszej podróży, w tym był używany jako tło do zdjęć ślubnych przy Obelisku w Paryżu.

#17 ·
Jak Vibrant Copper radzi sobie z brudem?

#20 ·
Saville Gray był najlepszym połączeniem IMO. Krótko rozważałem T6 AWD i zrobienie własnego RD podobnego do wdengineer, ale zdecydowałem się kupić RD, które nie oferuje Beechwood.

Możesz sprawdzić dealerów w Tulsie. Mieli kilka z Beechwood.

#29 ·
Jestem wielkim fanem niebieskiego lub czarnego z wnętrzami "brązowymi/jasnobrązowymi/czekoladowymi/itd.". Prawie w tym samym odcieniu co buk, ale jeden z moich obecnych samochodów:

Image

Image

Image

Image

Image

Jedną rzeczą, którą lubię w buku, jest ciemniejsza wykładzina (mniej widać brudu).

#30 ·
Miałem Savile Grey z Beechwood i było wspaniale. Moja żona ma Crystal White Pearl z Beechwood, również bardzo ładny. To powiedziawszy, gdybym miał to zrobić jeszcze raz, byłby to Power Blue z Beechwood (jednorożec) lub Ember Black. Obie to oszałamiające kombinacje.

#36 · (Edited)
Lubię drewno bukowe z moim Crystal White V60CC. CC nie były dostępne z pełnym drewnem bukowym, zamieniłem je z V60 z 2015 roku. :)