SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Anti skid service required

2 reading
2.1K views 6 replies 6 participants last post by  lukasz.kwkw  
#1 · (Edited)
Hi guys,
Sometimes I start my 2008 S40 2.0D on a cold day and this "Anti skid service required" message will pop up. If I restart the car, I get "Anti skid temporarily off" for a couple of seconds and then all errors go away. The car drives just fine when I get this error.
The battery was replaced in December 2022. It was having this issue both before and after having the battery replaced.
Any idea what it might be? Only happens when it's at or below freezing. Thanks!
Image

Image

Attachments

#2 ·
If it comes and goes don't worry about it. I had this happened when I would snow slide a bit too much for the cars liking and it would go away on its own always. Others have different experience where message persists, but you are in the green zone for now I would say. Even if it were to stay on the dash I don't know what systems it effects or if it is just an annoying dash light

#3 ·
I get it occasionally too, only when extremely cold. I'm not going to worry about it so long as it is only happens in the dead of winter a few times.

#7 ·
Witajcie. Moja historia przebiegła tak. To już drugi raz jak wyskoczył blad "serwis antypoślizgowy" poprzednio chyba rok temu oczywiście jesienią jak trochę wilgoci i mrozu auto dostało zrobili w serwisie koszt ponad 2500zł bo wogole nie reagował na kluczyk i musieli kodować w Volvo. Teraz też trochę wilgoci i sie zaczęło. Niestety u mnie po wyskoczeniu błędy samochód od razu gaśnie nie nie odpala. Czasem jak postoi to wraca do normy. Rok temu serwis stwierdził że wina była w braku masy w skrzynce bezpieczników tej w komorze silnika. Ponieważ blad nie znikał i nie odpalał pierwsze kroki do tej skrzynki. Wydłubałem ja do bebechów, wyjście skrzynki filtra powietrza, akumulatora, obudowy plastikowej akumulatora, wszystkich bezpieczników i przekaźników, dodatkowo tej głównej wtyczki w skrzynce bezpieczników No i najważniejsze wtyczki która wchodzi do pompy wspomagania -rozdzielacza hamulcow tej przy serwo. Ewidentnie chyba nigdy nie była ruszana bo syf jak się patrzy. Wszystko zlałem czyścikiem poruszałem kable i o dziwo Wszystko wróciło do normy. Sam nie wiem która cześć i wtyczka lub bezpieczników nie "stykała" ale działa. A wszystkie inne widoczne wtyczki wchodzące do silnika też odpiąłem i czyściłem. Miłej zabawy u mnie pomoglo.