SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
63,543 Posts
Discussion Starter · #1 ·
(2000 V70R)
Our rear glass wiper blade motor will not park properly, it stops wherever it feels like. :facepalm:
Borrowed a good motor, installed it, same thing &*(^*&#$^*#& so if anyone has had this problem and fixed it, the fix would be nice, thanks.
(My guess is there is a relay somewhere, just where would it be)?
 

·
Registered
Joined
·
2,889 Posts
Hey, Jim - The intermittent/control relay for the rear wiper/washer is #204.
Looking at the relay panel in the cabin that's mounted on the firewall,
it's the relay in the upper right hand corner. But I don't think that's it.

The relay only sends power to operate the wiper, not the power to park it.
That comes to the wiper on a separate lead whenever the key is on.
There's a four wire plug to the wiper motor - Check it with the key on:

Pin 1: Green/Orange - Wiper On
Should show constant power with the wiper on
or a short pulse to trigger an intermittent wipe.

Pin 2: Yellow/Violet - Wiper Park
Should show power whenever the key is on.

Pin 3: Orange/Black - Ground
Should always show ground.

Pin 4: Empty - No Connection.

If there's no power on the park lead,
I'd go straight to the harness at the hinge.

Good Hunting!
 

·
Registered
Joined
·
63,543 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Nothing else on the circuit at all?
 

·
Registered
Joined
·
6,608 Posts
Could be the harness in the tailgate is chafing like in a P2...
 

·
Registered
Joined
·
4,477 Posts
Jim, time to change part in the signature that says it's still perfect!
 

·
Registered
Joined
·
2,487 Posts
my whole perception of reality has changed
 
1 - 7 of 7 Posts
Top