Właśnie wymieniłem XC90 z 2020 roku na XC90 z 2025 roku. Samochód nie uruchomił się wczoraj, ponieważ akumulator był bardzo rozładowany... brak świateł, klaksonu itp. Volvo odholowało go do dealera zeszłej nocy. Obecnie przeprowadzają diagnostykę i zadzwonili do mnie, aby zapytać, jak długo samochód stał... Poinformowałem ich, że nie dłużej niż 4 godziny. Następnie zapytali, czy zamykam go, gdy jest w moim garażu. Dlaczego miałbym to robić? Powiedziano mi, że samochód powinien być zawsze zamknięty, gdy jest zaparkowany, ponieważ usypia pojazd i zatrzymuje pobór prądu z akumulatora. Nie wierzę w to. Dwa dni po odebraniu samochodu musiałem zostawić go na pięć dni na parkingu lotniskowym. Zgodnie z aplikacją Volvo, był odblokowany przez cały czas bez żadnych problemów. Jeszcze jeden szczegół... kilka dni po odebraniu samochodu klapka wlewu paliwa nie chciała się otworzyć. Samochód był odblokowany. Odblokowałem go kluczem FB i klapka wlewu paliwa się otworzyła. Dealer stwierdził, że "tak się czasem zdarza".
Będę wdzięczny za wszelkie przemyślenia.
Dzięki.
Będę wdzięczny za wszelkie przemyślenia.
Dzięki.