SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

2018 Volvo XC90 t6 inscription fotel kierowcy

33K views 96 replies 46 participants last post by  taofen_wang  
#1 · (Edited)
Cześć. Właśnie kupiłem ten samochód i okazało się, że ma bardzo niewygodne siedzenie kierowcy. Przedłużenie siedzenia, gdy przedłużacze są wysunięte w celu podparcia ud, ma metalowy pręt, który zabija pośladki, gdy jest wysunięty. Kiedy wkładam go z powrotem, nadal czuję to samo. Mam 185 cm wzrostu i ważę 97 kg. Jeździłem testowo Momentum i nic złego nie poczułem. Ale zdecydowałem się na Inscription i założyłem, że ma takie samo siedzenie, więc za późno na zwrot.

Dealer sprawdził siedzenie i powiedział, że wszystko jest w porządku.

Czy ktoś tego doświadczył? Jakieś rozwiązania?

#3 ·
[QUOTE]ma bardzo niewygodne siedzenie kierowcy/QUOTE]
Nigdy wcześniej tego nie słyszałem. Albo jeśli słyszeliśmy, to nie na długo. Na początku miałem swoje w najdziwniejszych pozycjach. Po prostu naciśnij domyślny przycisk (jeden z nieużywanych przycisków pamięci może zadziałać) i dostosuj go bardzo niewiele na raz. Nie idź za daleko w żadnym kierunku na raz. Nie wyobrażam sobie, żeby jakikolwiek fotel Volvo był niewygodny, chyba że jest źle wyregulowany.

#4 ·
Fotele niegdyś nie były zbyt trwałe i miały wiele problemów ze zużyciem. Dlatego Volvo je przeprojektowało, zmieniając przeszycia i dodając metalową ramę drucianą, aby zapewnić większe wsparcie. Napisy na nowych fotelach są o wiele mniej wygodne niż na starych, zwłaszcza jeśli jesteś dużym facetem - a ja mam 1,80 m wzrostu i ważę 100 kg. Można poczuć drut po bokach, a zwłaszcza z tyłu dolnej poduszki. Skóra jest również nieco "twardsza", żeby tak to ująć.

NIE opisałbym tego jako niewygodne - wymaga to jednak wielu poprawek i na początku wydaje się trochę dziwne. Ale tak, o wiele mniej wygodne niż oryginalne fotele z napisami.

To tylko kolejny powód, dla którego jestem niezadowolony z tego samochodu...

#6 ·
Cóż, dzięki wszystkim za odpowiedź. Chętnie usłyszę więcej komentarzy i rozwiązań. Jestem pewien, że siedzenie byłoby wygodne dla mniejszych kierowców. Jednak dla mojego wzrostu i wagi jest to dla mnie prawie nie do zniesienia. Cały czas czuję druciane podpory lub metalowy pręt.
Drut jest przedstawiony na stronie 4 tego dokumentu:
https://www.volvotechinfo.com/index.cfm?event=pdfview&pdffile=TJ32005.1.1-2016-12-07.pdf

Mając poprzednie siedzenia bez pręta i nowe po tym, jak oryginalne się rozpadły, mogę z całą pewnością powiedzieć - to duża różnica.

Nawiasem mówiąc, nowe siedzenia są trwalsze, ale... cóż, również wykazują oznaki zużycia. A samochód ma dopiero rok...

#7 ·
Daj siedzeniu około 800-1000 mil czasu na dotarcie. Może zacząć dopasowywać się do Twojego ciała i być wygodniejsze. Jeśli po 1000 mil nadal nie będzie wygodne, być może będziesz musiał znaleźć tapicera samochodowego i zlecić modyfikację siedziska, aby lepiej do Ciebie pasowało.

#8 ·
Daj fotelowi około 800-1000 mil czasu docierania. Może zacząć dopasowywać się do twojego ciała i być wygodniejszy.
Jeśli po 1000 milach nadal nie będzie wygodny, być może będziesz musiał znaleźć tapicera samochodowego i zlecić modyfikację siedziska, aby lepiej do ciebie pasowało.
Zobaczymy. Nie mogę teraz nic zrobić, jak tylko czekać lub wdrożyć pomysł, na który ktoś inny może odpowiedzieć.

Wychodzę z BMW X3 z 2007 roku, z którym miałem komfortowe doświadczenie, które było moim zimowym samochodem. Miałem również edycję 50. rocznicy Mustanga z 2015 roku, z którą również nie miałem żadnych problemów. Sprzedałem oba, żeby dostać Volvo.

Moja żona ma BMW X5 z 2017 roku, które jest również w porządku i wygodne dla mnie. Żaden z powyższych samochodów nie ma jednak przedłużenia ud. Cholera, mój 67 mustang fastback też jest wygodny lol.

siedziałem w minivanach Toyoty, Hyundai Santa Fe, Audi A6, samochodach mojego brata i nie miałem żadnych problemów. To zdecydowanie problem z projektem Volvo. Mam ten samochód dopiero od kilku dni, więc pozwolę mu się trochę zużyć lub, w najgorszym przypadku, będę musiał kupić coś w rodzaju poduszki.

#9 ·
Jestem o 2 cale niższy i 75 funtów lżejszy niż OP. Więc to nie jest porównanie jabłek do jabłek. Ale nigdy nie jeździłem samochodem z wygodniejszym fotelem kierowcy niż w moim Inscription. Pamiętam, że poziom komfortu znacznie poprawił się po wyregulowaniu podparcia lędźwiowego, przedłużenia ud itp.

#35 ·
Jestem o 2" niższy i 75 funtów lżejszy niż OP. Więc to nie jest porównanie jabłek do jabłek. Ale nigdy nie jeździłem samochodem z wygodniejszym fotelem kierowcy niż w moim Inscription. Pamiętam, że poziom komfortu znacznie poprawił się po wyregulowaniu podparcia lędźwiowego, przedłużenia ud itp.
Nie mogłeś jeździć na skórzanych siedzeniach R-Design serii 60 poprzedniej generacji. Są one powszechnie uznawane za najwygodniejsze siedzenia, w jakie Volvo kiedykolwiek wyposażyło swoje samochody.https://jalopnik.com/volvo-made-the-best-seats-of-all-time-but-soon-they-wil-1792318372Moi teściowie mają w pełni wyposażony model '18 XC90 T6 Inscription i przepraszam, ale te siedzenia nie mogą się równać. Jeździłem '17 XC90 R-Design przez jeden dzień i pamiętam, że te siedzenia były wygodniejsze niż siedzenia Inscription.

#10 ·
Problem z fotelem kierowcy xc90

Cześć. Właśnie kupiłem ten samochód i okazało się, że ma bardzo niewygodny fotel kierowcy. Przedłużenie siedzenia, gdy przedłużacze są wysunięte w celu podparcia ud, ma metalowy pręt, który zabija tyłek, gdy jest wysunięty. Kiedy wkładam go z powrotem, nadal czuję to samo. Mam 6'1 i 215 funtów. Przejechałem się Momentum i nic złego nie poczułem. Ale zdecydowałem się na inskrypcję i założyłem, że ma ten sam fotel, więc za późno na zwrot.

Dealer sprawdził fotel i powiedział, że wszystko jest w porządku.

Czy ktoś tego doświadczył? Jakieś rozwiązania?
Crazyhorse, cieszę się, że zobaczyłem Twój post o problemach z fotelem kierowcy, mam dokładnie te same! Właśnie kupiłem xc90 inscription 2018, uwielbiam ten samochód pod wieloma względami, świetny wygląd, piękne wnętrze, elegancki, uwielbiam głośniki B&W, technologia jest w nim fajna, ale fotel kierowcy jest nie tylko niewygodny, jest dosłownie bolesny! Chciałbym, żeby to wiedział, zanim go dostałem, nie zauważyłem tego problemu podczas jazdy próbnej. Kupiłem go podekscytowany, że mam szeroko chwaloną inskrypcję xc90. Który, również przyciemniłem szyby, potraktowałem całą skórę i dywan i założyłem na niego chemiczny biustonosz, wszystko zrobione przez dealera. I niestety teraz mam samochód, którego nie mogę znieść prowadzenia, ponieważ fotel jest boleśnie niewygodny.

Problem ujawnił się, gdy musiałem jechać 3 godziny, co było krótko po zakupie samochodu, i powiem wam, że po zaledwie 2 godzinach mój tyłek był obolały, nie mogłem go dopasować, myślałem, że siedzę na metalowej trybunie na stadionie piłkarskim, a po 3 godzinach bolało mnie to tak bardzo, że nie mogłem się doczekać, aż wysiądę z samochodu, bo tyłek i plecy mnie zabijały! Chciałem iść do kręgarza lub coś w tym stylu, było tak źle. Bałem się wsiąść z powrotem do mojego pięknego nowego samochodu! To doprowadzało mnie do szału, bo nie miało to sensu. Próbując dowiedzieć się, co jest nie tak, skontaktowałem się z moim sprzedawcą, który był wspaniały, podobnie jak dealer Volvo, w każdym razie opowiedział mi o dostosowywaniu go i starał się pomóc, jest miłym facetem i próbowałem każdej regulacji, którą zaproponował, co niestety nic nie pomogło, było tylko gorzej, im więcej jechałem. To dosłownie najbardziej niewygodne siedzenie, na jakim kiedykolwiek siedziałem. I tak jak ty, czułem się, jakbym siedział na stalowym pręcie pod moim tyłkiem i jest to straszne. Jestem zszokowany, że ten wysokiej klasy luksusowy samochód ma ten problem. Przez dziesięciolecia jeździłem niezliczoną ilość razy po całym kraju w wielu innych pojazdach i nigdy nie miałem tego problemu. Bez problemu mogę przejechać 8-12 godzin. Jeżdżę około 20 000 mil rocznie, każdego roku i nigdy wcześniej nie miałem problemu z siedzeniem. Posiadałem dziesiątki pojazdów i nigdy nie miałem problemów z siedzeniami. Sprzedałem mojego Forda Raptora z 2013 roku, którego bardzo kochałem, i zdecydowałem się na Volvo. Jestem wielkim fanem B&W i to właśnie wzbudziło moje zainteresowanie xc90. Ludzie myśleli, że ser spadł mi z krakersa, kiedy sprzedałem mojego Raptora i dostałem Volvo lol, co mnie bawiło, ale chciałem czegoś innego i luksusowego, czyli wygodnego. co stało się ironią, ponieważ Raptor był o wiele wygodniejszy i to po prostu smutne, nie mam słów

Ta 3-godzinna podróż z powrotem do domu w moim nowym xc90 była tym samym nędznym doświadczeniem, bolesnym, i poszedłem prosto do dealera i powiedziałem im. Zgodzili się, że fotel nie wydawał się normalny, więc dali mi samochód zastępczy do jazdy i zatrzymali mojego xc90. Mieli go przez prawie 2 tygodnie, pracując nad nim. Przeszedłem przez dwa samochody zastępcze, kombi i xc60, nie bolały, są po twardej stronie, myślę, że wszystkie siedzenia Volvo mogą być takie, ale nie bolały. Mój sprzedawca powiedział mi nawet, że mieli inżyniera Volvo, który interesował się moim problemem z siedzeniem i który przyjrzał się siedzeniu, jak rozumiem. Decyzja była taka, że zgodzili się, że jest problem i pomyśleli, że fotel nie został prawidłowo zmontowany podczas montażu. Więc zamówili nową podkładkę z Volvo i włożyli nową. Dowiedziałem się, że ty i ja mieliśmy rację, w siedzeniu jest pręt, który jest uformowany w piankę! i jest bezpośrednio pod twoim tookusem! I za mało wyściółki, aby było wygodnie. Myślę, że to wyraźnie zły projekt i oczywiście nie jestem jedyną osobą, która ma tę samą skargę. Opisałeś dokładnie to, co mówiłem. I słyszałem też wszystkie te same rzeczy, które zrobiłeś, że muszę to tylko wyregulować, że to naprawdę bardzo wygodne siedzenie, po prostu daj mu czas itp. ... cóż, nic mi nie pomogło, to nie jest wygodne, to okropne. Smutno wydać tyle na luksusowy samochód i mieć problem z komfortem ze wszystkich rzeczy. Całkowicie niedopuszczalne.

Wczoraj odebrałem samochód i po zaledwie 30 minutach jazdy zacząłem odczuwać ten sam dyskomfort i tak jak poprzednio jest coraz gorzej, im więcej nim jeżdżę. Dlatego i w jaki sposób znalazłem Twój wątek, wczoraj wieczorem desperacko szukałem w Google niewygodnego fotela kierowcy xc90, próbując zobaczyć, czy ktoś inny ma ten problem. Kiedy opisałeś ten sam problem, który miałem, było to w pewnym sensie ulgą, ponieważ opisałeś to, co mówiłem wszystkim.

Nie ma mowy, żebyśmy oboje mogli opisać tak dziwną rzecz dokładnie w ten sam sposób, że czujesz się, jakbyś siedział na metalowym pręcie, i jest poważny problem z fotelem kierowcy xc90 z 2018 roku. Nie wiem, czy to wszystkie, czy niektóre z nich, ale żadne nie powinno być tak bolesne, że publikujemy o tym i próbujemy dowiedzieć się, co jest nie tak. Volvo to imponująca firma, mam nadzieję, że poradzą sobie z tym odpowiednio i tak szybko, jak to możliwe

Myślałem, że spodoba ci się wiedzieć, że nie jesteś sam, że mój dealer się tym zajął, że to prawdziwy problem. Dla mnie nie mogę zatrzymać samochodu, jeśli problem z siedzeniem nie zostanie rozwiązany, w żaden sposób i nie zamierzam brać kąpieli w stratach, ponieważ siedzenie jest złe. W żaden sposób nie mogę prowadzić tego xc90, który dosłownie mnie rani, ani nie powinienem się tym zajmować. To poważny problem z Volvo xc90 z 2018 roku i gdybym wiedział, że nie mogę jechać nawet 3 godzin bez bólu, nigdy bym nie kupił tego samochodu! Jestem bardzo rozczarowany i nieszczęśliwy.

Moim zdaniem NIE jesteśmy jedynymi dwiema osobami, które mają ten problem, chciałbym wiedzieć, ile więcej osób ma ten sam problem. Volvo musi to naprawić. W tym momencie chcę zwrotu pieniędzy i mogą zatrzymać samochód. I to łamie mi serce, tak bardzo kocham xc90, w którym wykonali wspaniałą robotę, ale człowieku, to samochód, co z tego, jeśli nie możesz nim jeździć? Cała sytuacja sprawiła, że zostałem z obolałym a**

#11 ·
Crazyhorse, Cieszę się, że zobaczyłem Twój post o problemach z fotelem kierowcy, mam dokładnie takie same! Właśnie kupiłem 2018 xc90 inscription, uwielbiam ten samochód pod wieloma względami, świetny wygląd, piękne wnętrze, klasa, uwielbiam głośniki B&W, technologia jest w nim fajna, ale fotel kierowcy jest nie tylko niewygodny, jest dosłownie bolesny! Chciałbym, żeby wiedziałem o tym, zanim go kupiłem, nie zauważyłem tego problemu podczas jazdy próbnej. Kupiłem go podekscytowany, że mam szeroko chwalony xc90 inscription. Który, również przyciemniłem szyby, potraktowałem całą skórę i dywan i założyłem na niego chemiczny biustonosz, wszystko zrobione przez dealera. I niestety teraz mam samochód, którego nie mogę znieść prowadzenia, ponieważ fotel jest boleśnie niewygodny.

Problem ujawnił się, gdy musiałem jechać 3 godziny, co było krótko po zakupie samochodu, i pozwólcie, że powiem wam, że po zaledwie 2 godzinach bolał mnie tyłek, nie mogłem go dopasować, myślałem, że siedzę na metalowym siedzeniu na trybunach na stadionie piłkarskim, a po 3 godzinach bolało mnie to tak bardzo, że nie mogłem się doczekać, aż wyjdę z samochodu, bo tyłek i plecy mnie zabijały! Chciałem iść do kręgarza lub coś w tym stylu, było tak źle. Bałem się wsiąść z powrotem do mojego pięknego nowego samochodu! To doprowadzało mnie do szału, bo nie miało to sensu. Próbując dowiedzieć się, co jest nie tak, skontaktowałem się z moim sprzedawcą, który był wspaniały, podobnie jak dealer Volvo, w każdym razie opowiedział mi o regulacji i starał się pomóc, jest miłym facetem i wypróbowałem każdą regulację, którą zasugerował, co niestety nic nie pomogło, było tylko gorzej, im więcej jeździłem. To dosłownie najbardziej niewygodne siedzenie, na jakim kiedykolwiek siedziałem. I tak jak ty, czułem się, jakbym siedział na stalowym pręcie pod tyłkiem i to jest okropne. Jestem zszokowany, że ten wysoko oceniany luksusowy samochód ma ten problem. Od dziesięcioleci jeździłem niezliczoną ilość razy po całym kraju, w wielu innych pojazdach i nigdy nie miałem tego problemu. Mogę bez problemu przejechać 8-12 godzin. Jeżdżę około 20 000 mil rocznie, każdego roku i nigdy wcześniej nie miałem problemu z siedzeniem. Posiadałem dziesiątki pojazdów i nigdy nie miałem problemów z siedzeniami. Sprzedałem mojego Forda Raptora z 2013 roku, którego bardzo kochałem, i zdecydowałem się na Volvo. Jestem wielkim fanem B&W i to właśnie początkowo wzbudziło moje zainteresowanie xc90. Ludzie myśleli, że ser spadł mi z krakersa, kiedy sprzedałem mojego Raptora i dostałem Volvo lol, co mnie rozbawiło, ale chciałem czegoś innego i luksusowego, czyli wygodnego. co stało się ironią, ponieważ Raptor był o wiele wygodniejszy i to po prostu smutne, nie mam słów

Ta 3-godzinna podróż z powrotem do domu w moim nowym xc90 była tym samym nędznym doświadczeniem, bolesnym, i poszedłem prosto do dealera i powiedziałem im o tym. Zgodzili się, że siedzenie nie wydawało się normalne, więc dali mi samochód zastępczy i zatrzymali mojego xc90. Mieli go przez prawie 2 tygodnie, pracując nad nim. Przeszedłem przez dwa samochody zastępcze, kombi i xc60, nie bolały, są po twardej stronie, myślę, że wszystkie siedzenia Volvo mogą być takie, ale nie bolały. Mój sprzedawca powiedział mi nawet, że mieli inżyniera Volvo, który był zainteresowany moim problemem z siedzeniem i który przyjrzał się siedzeniu, o ile wiem. Decyzja była taka, że zgodzili się, że jest problem i pomyśleli, że siedzenie nie zostało prawidłowo zmontowane podczas montażu. Więc zamówili nową podkładkę z Volvo i włożyli nową. Dowiedziałem się, że ty i ja mieliśmy rację, w siedzeniu jest pręt, który jest uformowany w piankę! i jest bezpośrednio pod twoim tyłkiem! I za mało wyściółki, żeby było wygodnie. Myślę, że to wyraźnie zły projekt i oczywiście nie jestem jedyną osobą, która ma taką samą skargę. Opisałeś dokładnie to, co mówiłem. I słyszałem też wszystkie te same rzeczy, które słyszałeś o tym, że muszę to tylko wyregulować, że to naprawdę bardzo wygodne siedzenie, po prostu daj mu czas itp... cóż, nic mi to nie pomogło, to nie jest wygodne, to okropne. Smutno wydawać tyle na luksusowy samochód i mieć problem z komfortem ze wszystkich rzeczy. Całkowicie niedopuszczalne.

Wczoraj odebrałem samochód i po zaledwie 30 minutach jazdy zacząłem odczuwać ten sam dyskomfort i jest coraz gorzej jak poprzednio, im więcej jeżdżę. Dlatego i w jaki sposób znalazłem Twój wątek, wczoraj wieczorem desperacko szukałem w Google niewygodnego fotela kierowcy xc90, próbując zobaczyć, czy ktoś jeszcze ma ten problem. Kiedy opisałeś ten sam problem, który miałem, było to w pewnym sensie ulgą, ponieważ opisałeś to, co mówiłem wszystkim.

Nie ma mowy, żebyśmy oboje mogli opisać tak dziwną rzecz dokładnie w ten sam sposób, że czujesz się, jakbyś siedział na metalowym pręcie i jest poważny problem z fotelem kierowcy 2018 xc90. Nie wiem, czy to wszystkie, czy niektóre z nich, ale żadne nie powinny być tak bolesne, że publikujemy o tym, próbując dowiedzieć się, co jest nie tak. Volvo to imponująca firma, mam nadzieję, że poradzą sobie z tym odpowiednio i jak najszybciej

Myślałem, że spodoba ci się wiadomość, że nie jesteś sam, że mój dealer się tym zajął, że to prawdziwy problem. Dla mnie nie mogę zatrzymać samochodu, jeśli problem z siedzeniem nie zostanie rozwiązany, w żaden sposób, i nie zamierzam ponosić strat, ponieważ siedzenie jest złe. W żaden sposób nie mogę prowadzić tego xc90, który dosłownie mnie rani, ani nie powinienem się tym zajmować. To poważny problem z Volvo xc90 z 2018 roku i gdybym wiedział, że nie mogę jechać nawet 3 godziny bez bólu, nigdy bym nie kupił tego samochodu! Jestem bardzo rozczarowany i nieszczęśliwy.

Moim zdaniem NIE jesteśmy jedynymi dwiema osobami, które mają ten problem, chciałbym wiedzieć, ile więcej osób ma ten sam problem. Volvo musi to naprawić. W tym momencie chcę zwrotu pieniędzy i mogą zatrzymać samochód. I to łamie mi serce, tak bardzo kocham w xc90, że wykonali wspaniałą robotę, ale człowieku, to samochód, co z tego, jeśli nie możesz nim jeździć? Cała sytuacja sprawiła, że mam obolały a**
Edit: sorry, posted on the wrong spot.

#12 ·
Nieco inny model, ale dzisiaj odbyliśmy jazdę próbną załadowanym V90CC T6. To był samochód, na którym naprawdę mi zależało, ale mojej żonie w ogóle nie podobały się siedzenia. Powiedziałem jej, że może to być kwestia przedłużenia ud lub ewentualnie mechanizmu masażu. Czy ktoś był w stanie porównać siedzenia T6, zwłaszcza z funkcją masażu, z siedzeniami T5?
Naprawdę staram się znaleźć sposób, aby ją przekonać do tego samochodu, ale w tym momencie może się nie udać.

#13 ·
Myślałem, że fotele Inscription przed TSB były idealne, ale nowa skóra i design sprawiają, że fotele sprawiają wrażenie, jakby trzeba je było rozjeździć. Fotele są tak regulowane, że musi istnieć wygodna pozycja siedząca. Chciałbym, żeby ktoś opublikował gdzieś artykuł na temat idealnej ergonomii/konfiguracji fotela SUV. Mój nowy GLS sprawiał okropne wrażenie (jakość jazdy to rekompensuje), ale jakoś ustawiłem fotel tak, że przestał mnie boleć tyłek. Zgaduję, że przedłużenia ud foteli są dla ciebie za bardzo wysunięte, a tylna część fotela za bardzo w dół, powodując nadmierny nacisk na guzy kulszowe. To tylko przypuszczenie. Przez jakiś czas nadmiernie wysuwałem przedłużenia ud tylko dlatego, że tam były i myślałem, że powinienem to robić.

#17 ·
Dzięki

Myślałem, że fotele Inscription przed TSB były idealne, ale nowa skóra i design sprawiają, że fotele sprawiają wrażenie, jakby trzeba je było rozchodzić. Fotele są tak regulowane, że musi istnieć wygodna pozycja siedząca. Chciałbym, żeby ktoś opublikował gdzieś artykuł na temat idealnej ergonomii/konfiguracji fotela SUV. Mój nowy GLS był okropny (jakość jazdy to rekompensuje), ale jakoś ustawiłem fotel tak, że przestał mnie boleć tyłek. Zgaduję, że przedłużenia ud foteli są dla ciebie za bardzo wysunięte, a tylna część fotela za bardzo w dół, powodując nadmierny nacisk na guzy kulszowe. To tylko przypuszczenie. Przez jakiś czas nadmiernie wysuwałem przedłużenia ud tylko dlatego, że tam były i myślałem, że to właśnie powinienem robić
Doceniam sugestię, że to nacisk na moje guzy kulszowe. Sprawdziłem objawy i to w zasadzie podsumowuje, jak to się czuje. Myślę, że listwa, która przebiega przez fotel i jest wtopiona w piankę, prawdopodobnie wywiera nacisk, który powoduje ból. Wyjaśniałoby to również, dlaczego jest tak intensywny podczas dłuższych jazd. Niestety nie ma regulacji fotela dla tego, uważam, że to wada konstrukcyjna.

#14 ·
Cześć. Właśnie kupiłem ten samochód i dowiedziałem się, że ma bardzo niewygodne siedzenie kierowcy. Przedłużenie siedzenia, gdy przedłużacze są wysunięte w celu podparcia ud, ma metalowy pręt, który zabija twoje pośladki, gdy są na zewnątrz. Kiedy wkładam go z powrotem, nadal czuję to samo. Mam 6'1 i 215 funtów. Przejechałem próbnie Momentum i nic złego nie poczułem. Ale zdecydowałem się na inskrypcję i założyłem, że ma to samo siedzenie, więc za późno, żeby je zwrócić. Dealer sprawdził siedzenie i powiedział, że nic się nie dzieje. Czy ktoś tego doświadczył? Jakieś rozwiązania?
Crazyhorse, cieszę się, że zobaczyłem Twój post o problemach z siedzeniem kierowcy, mam dokładnie takie same! Właśnie kupiłem inskrypcję xc90 z 2018 roku, uwielbiam ten samochód pod wieloma względami, świetny wygląd, piękne wnętrze, elegancki, uwielbiam głośniki B&W, technologia jest w nim fajna, ale siedzenie kierowcy jest nie tylko niewygodne, jest dosłownie bolesne! Chciałbym, żeby to wiedział, zanim go dostałem, nie zauważyłem tego problemu podczas jazdy próbnej. Kupiłem go podekscytowany, że mam szeroko chwaloną inskrypcję xc90. Który, również przyciemniłem szyby, potraktowałem całą skórę i dywan i założyłem na niego chemiczny biustonosz, wszystko zrobione przez dealera. I niestety teraz mam samochód, którego nie mogę znieść prowadzenia, ponieważ siedzenie jest boleśnie niewygodne. Problem ujawnił się, gdy musiałem jechać 3 godziny, co było krótko po zakupie samochodu, i powiem ci, że po zaledwie 2 godzinach bolał mnie tyłek, nie mogłem go dopasować, myślałem, że siedzę na metalowym siedzeniu na trybunach na stadionie piłkarskim, a po 3 godzinach dosłownie tak bolało, że nie mogłem się doczekać, aż wysiądę z samochodu, bo tyłek i plecy mnie zabijały! Chciałem iść do kręgarza lub coś w tym stylu, było tak źle. Bałem się wsiąść z powrotem do mojego pięknego nowego samochodu! To doprowadzało mnie do szału, bo nie miało to sensu. Próbując dowiedzieć się, co jest nie tak, skontaktowałem się z moim sprzedawcą, który był wspaniały, podobnie jak dealer Volvo, w każdym razie opowiedział mi o regulacji i próbował pomóc, jest miłym facetem i próbowałem każdej regulacji, którą zasugerował, co niestety żaden z nich nie pomógł, było tylko gorzej, im więcej jeździłem. To dosłownie najbardziej niewygodne siedzenie, na jakim kiedykolwiek siedziałem. I tak jak ty, czułem się, jakbym siedział na stalowym pręcie pod moim tyłkiem i to strasznie okropne. Jestem zszokowany, że ten wysokiej klasy luksusowy samochód ma ten problem. Od dziesięcioleci jeździłem przez kraj niezliczoną ilość razy, w wielu innych pojazdach i nigdy nie miałem tego problemu. Mogę bez problemu wybić 8-12 godzin jazdy. Jeżdżę około 20 000 mil rocznie, każdego roku i nigdy wcześniej nie miałem problemu z siedzeniem. Posiadałem dziesiątki pojazdów i nigdy nie miałem problemów z siedzeniami. Sprzedałem mojego Forda Raptora z 2013 roku, którego bardzo kochałem, i zdecydowałem się na Volvo. Jestem wielkim fanem B&W i to właśnie początkowo wzbudziło moje zainteresowanie xc90. Ludzie myśleli, że ser spadł mi z krakersa, kiedy sprzedałem mojego Raptora i dostałem Volvo lol, co mnie rozbawiło, ale chciałem czegoś innego i luksusowego, czyli wygodnego. co stało się ironią, ponieważ Raptor był o wiele wygodniejszy i to po prostu smutne, nie mam słów Ta 3-godzinna podróż z powrotem do domu w moim nowym xc90 była tym samym nędznym doświadczeniem, bolesnym i poszedłem prosto do dealera i powiedziałem im. Zgodzili się, że siedzenie wydawało się nienormalne, więc dali mi samochód zastępczy do jazdy i zatrzymali mojego xc90. Mieli go przez prawie 2 tygodnie, pracując nad nim. Przeszedłem przez dwa samochody zastępcze, kombi i xc60, nie bolały, są po twardej stronie, myślę, że wszystkie siedzenia Volvo mogą być takie, ale nie bolały. Mój sprzedawca powiedział mi nawet, że mieli inżyniera Volvo, który interesował się moim problemem z siedzeniem, który przyjrzał się siedzeniu, o ile rozumiem. Decyzja była taka, że zgodzili się, że jest problem i pomyśleli, że siedzenie nie zostało prawidłowo zmontowane podczas montażu. Więc zamówili nową podkładkę z Volvo i włożyli nową. Dowiedziałem się, że ty i ja mieliśmy rację, w siedzeniu jest pręt, który jest uformowany w piankę! i jest bezpośrednio pod twoim tookusem! I za mało wyściółki, żeby było wygodnie. Myślę, że to wyraźnie zły projekt i oczywiście nie jestem jedyną osobą, która ma taką samą skargę. Opisałeś dokładnie to, co mówiłem. I słyszałem też wszystkie te same rzeczy, które zrobiłeś, że muszę to tylko wyregulować, że to naprawdę bardzo wygodne siedzenie, po prostu daj mu czas itp. ... cóż, nic z tego mi nie pomogło, to nie jest wygodne, to okropne. Smutno wydać tyle na luksusowy samochód i mieć problem z komfortem ze wszystkich rzeczy. Całkowicie niedopuszczalne. Wczoraj odebrałem samochód i po zaledwie 30 minutach jazdy zacząłem odczuwać ten sam dyskomfort i jest coraz gorzej jak poprzednio, im więcej nim jeżdżę. Dlatego i jak znalazłem Twój wątek, wczoraj wieczorem desperacko googlowałem niewygodne siedzenie kierowcy xc90, próbując zobaczyć, czy ktoś inny ma ten problem. Kiedy opisałeś ten sam problem, który miałem, było to w pewnym sensie ulgą, ponieważ opisałeś to, co mówiłem wszystkim. Nie ma możliwości, żebyśmy oboje mogli opisać tak dziwną rzecz dokładnie w ten sam sposób, że czujesz się, jakbyś siedział na metalowym pręcie i jest poważny problem z siedzeniem kierowcy w 2018 xc90. Nie wiem, czy to wszystkie, czy niektóre z nich, ale żadne nie powinno być tak bolesne, że publikujemy o tym, próbując dowiedzieć się, co jest nie tak. Volvo to imponująca firma, mam nadzieję, że poradzą sobie z tym odpowiednio i tak szybko, jak to możliwe. Pomyślałem, że spodoba ci się wiedzieć, że nie jesteś sam, że mój dealer się tym zajął, że to prawdziwy problem. Dla mnie nie mogę zatrzymać samochodu, jeśli problem z siedzeniem nie zostanie rozwiązany, w żaden sposób i nie zamierzam brać kąpieli w stratach, ponieważ siedzenie jest złe. W żaden sposób nie mogę prowadzić tego xc90, który dosłownie mnie rani, ani nie powinienem się tym w ogóle zajmować. To poważny problem z Volvo xc90 z 2018 roku i gdybym wiedział, że nie mogę jechać nawet 3 godzin bez bólu, nigdy bym nie kupił tego samochodu! Jestem bardzo rozczarowany i nieszczęśliwy. Myślę, że NIE jesteśmy jedynymi dwiema osobami, które mają ten problem, chciałbym wiedzieć, ile więcej ma ten sam problem. Volvo musi to naprawić. W tym momencie chcę zwrotu pieniędzy i mogą zatrzymać samochód. I to łamie mi serce, uwielbiam tak wiele w xc90, że wykonali wspaniałą robotę, ale człowieku, to samochód, na co to wszystko, jeśli nie możesz nim jeździć? Cała sytuacja pozostawiła mnie z obolałym a**
Dziękuję! Sprawdź ten wątek http://forums.swedespeed.com/showth...php?479601-Uncomfortable-inscription-seat-for-tall-people#/topics/479601?page=1 Wysłałem wiadomość do OP i kilku autorów na tym wątku. Jeśli otrzymam odpowiedź, udostępnię ją tutaj. Nie mam pojęcia, co robić. To dosłownie ból w tyłku, żeby prowadzić ten samochód. Szukam teraz mniejszych poduszek do siedzenia na Amazon. Nadal uważam, że Volvo musi coś zrobić! Może nie możemy zadzwonić do firmy bezpośrednio lub coś w tym stylu? Jestem otwarty na sugestie. Dostałem S90 jako samochód zastępczy, kiedy zakładali mi przezroczysty biustonosz i nie miałem żadnych problemów z siedzeniem tego samochodu.

#18 ·
szalony koń

Dziękuję !

Sprawdź ten wątek

http://forums.swedespeed.com/showth...php?479601-Uncomfortable-inscription-seat-for-tall-people#/topics/479601?page=1

Wysłałem wiadomość do OP i kilku użytkowników na tym wątku. Jeśli otrzymam odpowiedź, udostępnię ją tutaj.

Nie mam pojęcia, co robić. Jazda tym samochodem to dosłownie ból dupy. Szukam teraz mniejszych poduszek na Amazon. Nadal uważam, że Volvo musi coś zrobić! Może nie możemy zadzwonić bezpośrednio do firmy lub coś w tym stylu? Jestem otwarty na sugestie.

Dostałem S90 jako samochód zastępczy, kiedy zakładali mi przezroczysty biustonosz i nie miałem żadnych problemów z tym siedzeniem w samochodzie.
Jeździłem samochodem zastępczym s90, podczas gdy mój xc90, też nie miałem problemów.

Współpracuję z moim dealerem, spotykam się z nimi ponownie jutro, na szczęście mój dealer był dla mnie do tej pory dobry, niestety nie widzę już rozwiązania, chyba że zabiorą samochód z powrotem

Zgadzam się, siedzenie to dosłownie ból dupy, nawet po nowej piance, którą zamówili i zainstalowali, nie zrobiło to żadnej różnicy, podejrzewam, że metal w siedzeniu po prostu wywiera zbyt duży nacisk i powoduje ostry ból

Google: guzy kulszowe - Czy twoje objawy są tego rodzaju?

Zgadzam się, Volvo musi być tego świadome

Wiem, że w moim przypadku mój dealer skontaktował się z inżynierem Volvo w sprawie mojego siedzenia
Co jeśli Volvo już wie? co jeśli nie informują kupujących? to brzydka możliwość
Przychodzi mi do głowy Volkswagen

Jeśli chodzi o kupno poduszki lub poduszki do siedzenia, nie kupiłem xc90, aby włożyć poduszkę, abym mógł dosłownie prowadzić samochód bez ekstremalnego bólu.
Będzie to samochód zastępczy, dopóki to nie zostanie rozwiązane.

Wcale nie jestem zadowolony, nigdy nie kupiłem pojazdu i nie miałem takiego problemu.

Szkoda, że ​​to z Volvo, mam tak duży szacunek i sympatię dla firmy, to jeden z powodów, dla których kupiłem samochód, a także głośniki B&W, które są fenomenalne w xc90 volvo

#16 ·
Moje fotele Momentum były wygodniejsze niż fotele RDesign, jeśli nie są odpowiednio wyregulowane. Jest zbyt wiele regulacji i łatwo jest uzyskać mniej niż optymalną konfigurację.

Mówiąc to, słyszałem, że mój dealer zainstalował dodatkową wyściółkę w samochodzie, ponieważ właściciel skarżył się, że czuje strukturę siedzenia.

#19 ·
Dzięki Luminous, sprawdziłem guzy kulszowe i opisuje to moje objawy. Zastanawiam się, czy metalowy pręt, który jest wtopiony w piankę, wywiera nacisk na obszar pośladków i to powoduje ostry ból, a jeśli tak, to nie wyobrażam sobie, jak problem konstrukcyjny tego typu może zostać pomyślnie zmodyfikowany.

Żadna z prób dostosowania, które podjąłem, nie przyniosła żadnej różnicy, w tym wymiana poduszki z pianki przez Volvo, gdzie metal przebiega przez siedzenie.

#22 · (Edited)
Hey crazy, Im curious, does your butt hurt after you've been driving? Mine hurts afterwards, even hours afterwards I still feel it, tonight while watching the NBA playoffs my butt was burning and sore while sitting on my goosedown filled leather couch thats very comfortable. This is so bizarre
Tak, tyłek boli mnie strasznie. Wczoraj przejechałem tylko 5 mil i to do bani.

Jutro idę do dealera Kline Volvo z Minneapolis. Są mi winni wypolerowanie rysy, znowu poruszę temat siedzenia. Wspomniałem o tym, kiedy dwa tygodnie temu kupiłem samochód i myślałem, że to tylko ja, przedstawiciel handlowy powiedział mi, że regulacja siedzenia może zająć trochę czasu. Moi znajomi powiedzieli to samo. Ale oni również jeździli samochodem przez 15-20 minut i mówią to samo.

Do tej pory dealer zainstalował dla mnie 21-calowe ulepszone koła po sprzedaży. Na naklejce na samochodzie było napisane 21 felg, a przyszło 20, ponieważ z jakiegoś powodu zamienili je przed sprzedażą. I zauważyłem to, kiedy wróciłem do domu.

Po drugie, metalowa osłona głośnika po stronie pasażera była wgnieciona i wymienili ją dla mnie w czasie, gdy miałem zainstalowany przezroczysty biustonosz.

Zamieściłem notatkę na poście Volvo na FB. Dali mi numer obsługi klienta. Kiedy wyjechałem samochodem z parkingu, miał na liczniku 2 mile.

Mam nadzieję, że dealer mnie w tym wesprze. I mam nadzieję, że Volvo zrobi to, co należy. Do tej pory byli wspaniali w kwestii mniejszych rzeczy.

Nigdy nie miałem takiego żalu po zakupie.

Proszę Volvo, zrehabilituj się!!!

#23 ·
Do Serene Dean i Crazyhorse,

Wspomnieliście o jeździe S90 bez problemu, ale nie mówicie, które siedzenie/model prowadziliście, czy to było Momentum, RD czy Inscription?

Jeśli to był wykończenie Momentum, z którym nie mieliście problemu, struktura lub wyściółka są inne. Czy myśleliście o wyborze Momentum lub RD? Przepraszam, jeśli zostało to już wspomniane, przechodzę od postów i musiałem zapytać.

Nie wszystkie kształty i rozmiary klientów są takie same, a punkty nacisku będą w różnych miejscach dla różnych osób, nienawidzę myśli, że ludzie czują się nieswojo w tych pojazdach. Odszedłem od Volvo raz w ciągu ostatnich 15 lat i wiedziałem, że muszę wrócić po jednej z moich wielu podróży z New Jersey na Florydę. Właśnie zakończyliśmy naszą ostatnią podróż w moim XC90, a komfort pojazdu był jedną z oszczędzających łask podróży. Bardzo mi przykro słyszeć, że oboje nie dzielicie przyjemności i mam nadzieję, że to zostanie rozwiązane dla was i Volvo.

#25 ·
Do Serene Dean i Crazyhorse,

Wspomniałeś o jeździe S90 bez problemu, ale nie mówisz, który fotel/model prowadziłeś, czy był to Momentum, RD czy Inscription?

Jeśli był to wykończenie Momentum, z którym nie miałeś problemu, struktura lub wyściółka są inne. Czy myślałeś o wyborze Momentum lub RD? Przepraszam, jeśli zostało to już wspomniane, przechodzę od postów i musiałem zapytać.

Nie wszystkie kształty i rozmiary klientów są takie same, a punkty nacisku będą w różnych miejscach dla różnych osób, nienawidzę myśli, że ludzie czują się nieswojo w tych pojazdach. Odszedłem od Volvo raz w ciągu ostatnich 15 lat i wiedziałem, że muszę wrócić po jednej z moich wielu podróży z New Jersey na Florydę. Właśnie zakończyliśmy naszą ostatnią podróż moim XC90, a komfort pojazdu był jedną z oszczędzających łask podróży. Bardzo mi przykro słyszeć, że oboje nie dzielicie przyjemności i mam nadzieję, że to zostanie rozwiązane dla was i Volvo.
Dzięki za odpowiedź. Jeżdżę modelem podstawowym S90 jako samochodem zastępczym, kiedy naprawiali kratkę głośnika i instalowali przezroczysty biustonosz.

Przetestowałem xc90 t5 momentum i nie odczułem żadnych problemów.

Uważam, że siedzenie Inscription jest winne, żadna ilość wyściółki nie może rozwiązać problemu. To problem z projektem.

Mam nadzieję, że mój dealer rozwiąże problem. Lub zwróci mi pieniądze. Co za katastrofalne doświadczenie.

Kupiłem Volvo dla doświadczenia, recenzji, kokpitu i kabiny. Nie wiem, czy kupię kolejny. ?

#24 ·
Rozmawiałem dzisiaj z moim sprzedawcą i omówiliśmy problem z siedzeniem. Prosi on GM, aby zobaczył, w jakim kierunku chce iść. Mój salon był przyjazny, pomocny i był to wspaniałe doświadczenie z salonem, poleciłbym go każdemu, kto chce Volvo, wspaniały personel na pewno na wszystkich poziomach, z którymi miałem do czynienia, od GM, który zadzwonił do mnie i zostawił wiadomość głosową, moich sprzedawców, personelu serwisu, wszyscy przyjaźni.

Przypuszczam, że dzieje się tak, że metalowy pręt w siedzeniu wywiera nacisk na guzy kulszowe, czyli "kość siedzenia", co powoduje ból i stan zapalny, stąd doświadczenie, jakie mamy podczas jazdy xc90.

W ogóle nie jeżdżę, chyba że muszę, ponieważ im więcej jeżdżę, tym bardziej boli. Utrudnia mi to pracę, ponieważ dużo jeżdżę w interesach. Chcę wrócić do pojazdu, którym znowu będę mógł jeździć.

Oto link do guzków kulszowych:

https://www.healthline.com/health/ischial-tuberosity

#26 ·
Wagon był, jak sądzę, Momentum, xc60 również. Masz rację, mają inne siedzenia niż Inscription. Nie jestem zainteresowany poziomem Momentum, Inscription był luksusem, którego szukam. Zgadzam się z Tobą, że nie wszystkie ciała są takie same, ten ostry problem z bólem pojawia się, jeśli kształt ciała osoby powoduje, że ich kość siedzeniowa znajduje się tam, gdzie punkty nacisku są dotknięte. Niestety, o ile mi wiadomo, nie ma sposobu, aby to wyregulować w siedzeniu.

Cieszę się, że xc90 sprawił Ci przyjemność z jazdy, pod wieloma względami jest to imponujący pojazd.

#28 ·
Wagon był, jak sądzę, momentem, xc60 również. Masz rację, mają inne siedzenia niż inskrypcja. Nie interesuje mnie poziom momentu, inskrypcja była luksusem, którego szukam. Zgadzam się z tobą, że nie wszystkie ciała są takie same, ten ostry problem z bólem pojawia się, jeśli kształt ciała osoby powoduje, że ich kość siedzenia znajduje się tam, gdzie punkty nacisku są dotknięte. Niestety, o ile mi wiadomo, nie ma możliwości dostosowania tego w siedzeniu.

Cieszę się, że jazda xc90 sprawiła ci przyjemność, pod wieloma względami jest to imponujący pojazd
Przepraszam, jeśli sprawiłem wrażenie, że wymagana jest z twojej strony regulacja siedzenia, jestem pewien, że ty i Crazyhorse próbowaliście regulować siedzenie do znudzenia. Moim zamiarem było, aby ktokolwiek ma zadanie w Volvo, aby rozwiązać ten problem, mam nadzieję, że poszerzą swoje spektrum kształtów i rozmiarów ludzkich używanych w testowaniu siedzeń. Założę się, że siedzenia z inskrypcją we wcześniejszych modelach były testowane bardziej obszernie niż poprawka, która mogła nadejść później, a twój dyskomfort jest tego wynikiem. Mam nadzieję, że ty i Crazyhorse znajdziecie to, czego szukacie. Proszę, informujcie nas na bieżąco.

#32 ·
Jak byś je porównał?
Cóż, nowe siedzenia mają nieco twardszą skórę (ale różnica jest ledwo zauważalna), inne przeszycia (podwójne przeszycia po bokach, aby zapobiec zużyciu) i ten pręt do wzmacniania rzeczy. Są trwalsze - co, jak sądzę, było celem. Ale nieco mniej wygodne, zwłaszcza jeśli jesteś przyzwyczajony do siedzenia z pośladkami z tyłu.

Link, ponownie:
https://www.volvotechinfo.com/index.cfm?event=pdfview&pdffile=TJ32005.1.1-2016-12-07.pdf

Spójrz na pręt na stronie 4. Możesz poczuć ten pręt na nowych siedzeniach, z tyłu.

#33 ·
Biorąc pod uwagę, że TJ został wydany pod koniec 2016 roku, specjalnie dla foteli komfortowych/Inscription o kodzie xBx0 (niewentylowane) i xCx0 (wentylowane), zastanawiam się, czy ten element został dodany do innych foteli dostępnych w różnych modelach/wykończeniach .... tj. fotele momentum/contour/r-design o kodach xAx0, xBx1 i xBxR.

Nie mam pod ręką arkuszy specyfikacji XC90 z 2016 roku, ale zakładam, że te fotele były również oferowane w tym roku. Jeśli tak, to nie zostały zaktualizowane o tę zmianę lub została wydana osobna TJ ... czy ktoś może to potwierdzić??

#34 ·
Cóż. Dziś zadzwoniłem do dealera, ponieważ i tak miałem wrócić, żeby wypolerować rysę, która była przy zakupie.

Wspomniałem wcześniej o siedzeniu, a mój przedstawiciel handlowy powiedział mi, żebym bardziej wyregulował siedzenie i zapisał je w pamięci. Próbowałem kilka razy i to po prostu boleśnie ssie.

Powiedziałem mu, że zostawię tam samochód tak długo, jak będzie trzeba. Powiedział, że oddzwoni do mnie, jak tylko skontaktuje się z kierownikiem sprzedaży.

Mam nadzieję, że zrobią właściwą rzecz.

#36 ·
Bardzo podobają mi się siedzenia w moim XC90 momentum z 2016 roku. Siedziałem w XC90 inscription z 2016 roku, ale nie mogłem przejść przez perforacje, mam czwórkę dzieci i widziałem tylko jogurt, czekoladę lub cokolwiek innego w tych małych dziurkach, mogły wydawać się lepsze, ale nie mogłem tego zauważyć. Moja żona nie lubi mojego momentum i siedzeń XC60 inscription z 2018 roku, uważa, że siedzenia XC60 RD z 2018 roku są w porządku. Uwielbiała swoje siedzenia w XC60 z 2015.5 roku i uwielbia swoje siedzenia w XC60 inscription z 2017 roku, dlatego wybraliśmy XC60 z 2017 roku zamiast XC60 z 2018 roku.

#37 ·
Myślałem o wymianie siedzeń w moim Momentum z 2016 roku z powodu przyspieszonego zużycia, ale jeśli bym to zrobił, wyobrażam sobie, że dostałbym inne siedzenie, biorąc pod uwagę różnicę między MY2016 a MY2018.
Zastanawiam się teraz, czy powinienem po prostu zachować siedzenie (które uważam za niewiarygodnie wygodne) i pogodzić się ze zużytą skórą...