Problem z fotelem kierowcy xc90
Cześć. Właśnie kupiłem ten samochód i okazało się, że ma bardzo niewygodny fotel kierowcy. Przedłużenie siedzenia, gdy przedłużacze są wysunięte w celu podparcia ud, ma metalowy pręt, który zabija tyłek, gdy jest wysunięty. Kiedy wkładam go z powrotem, nadal czuję to samo. Mam 6'1 i 215 funtów. Przejechałem się Momentum i nic złego nie poczułem. Ale zdecydowałem się na inskrypcję i założyłem, że ma ten sam fotel, więc za późno na zwrot.
Dealer sprawdził fotel i powiedział, że wszystko jest w porządku.
Czy ktoś tego doświadczył? Jakieś rozwiązania?
Crazyhorse, cieszę się, że zobaczyłem Twój post o problemach z fotelem kierowcy, mam dokładnie te same! Właśnie kupiłem xc90 inscription 2018, uwielbiam ten samochód pod wieloma względami, świetny wygląd, piękne wnętrze, elegancki, uwielbiam głośniki B&W, technologia jest w nim fajna, ale fotel kierowcy jest nie tylko niewygodny, jest dosłownie bolesny! Chciałbym, żeby to wiedział, zanim go dostałem, nie zauważyłem tego problemu podczas jazdy próbnej. Kupiłem go podekscytowany, że mam szeroko chwaloną inskrypcję xc90. Który, również przyciemniłem szyby, potraktowałem całą skórę i dywan i założyłem na niego chemiczny biustonosz, wszystko zrobione przez dealera. I niestety teraz mam samochód, którego nie mogę znieść prowadzenia, ponieważ fotel jest boleśnie niewygodny.
Problem ujawnił się, gdy musiałem jechać 3 godziny, co było krótko po zakupie samochodu, i powiem wam, że po zaledwie 2 godzinach mój tyłek był obolały, nie mogłem go dopasować, myślałem, że siedzę na metalowej trybunie na stadionie piłkarskim, a po 3 godzinach bolało mnie to tak bardzo, że nie mogłem się doczekać, aż wysiądę z samochodu, bo tyłek i plecy mnie zabijały! Chciałem iść do kręgarza lub coś w tym stylu, było tak źle. Bałem się wsiąść z powrotem do mojego pięknego nowego samochodu! To doprowadzało mnie do szału, bo nie miało to sensu. Próbując dowiedzieć się, co jest nie tak, skontaktowałem się z moim sprzedawcą, który był wspaniały, podobnie jak dealer Volvo, w każdym razie opowiedział mi o dostosowywaniu go i starał się pomóc, jest miłym facetem i próbowałem każdej regulacji, którą zaproponował, co niestety nic nie pomogło, było tylko gorzej, im więcej jechałem. To dosłownie najbardziej niewygodne siedzenie, na jakim kiedykolwiek siedziałem. I tak jak ty, czułem się, jakbym siedział na stalowym pręcie pod moim tyłkiem i jest to straszne. Jestem zszokowany, że ten wysokiej klasy luksusowy samochód ma ten problem. Przez dziesięciolecia jeździłem niezliczoną ilość razy po całym kraju w wielu innych pojazdach i nigdy nie miałem tego problemu. Bez problemu mogę przejechać 8-12 godzin. Jeżdżę około 20 000 mil rocznie, każdego roku i nigdy wcześniej nie miałem problemu z siedzeniem. Posiadałem dziesiątki pojazdów i nigdy nie miałem problemów z siedzeniami. Sprzedałem mojego Forda Raptora z 2013 roku, którego bardzo kochałem, i zdecydowałem się na Volvo. Jestem wielkim fanem B&W i to właśnie wzbudziło moje zainteresowanie xc90. Ludzie myśleli, że ser spadł mi z krakersa, kiedy sprzedałem mojego Raptora i dostałem Volvo lol, co mnie bawiło, ale chciałem czegoś innego i luksusowego, czyli wygodnego. co stało się ironią, ponieważ Raptor był o wiele wygodniejszy i to po prostu smutne, nie mam słów
Ta 3-godzinna podróż z powrotem do domu w moim nowym xc90 była tym samym nędznym doświadczeniem, bolesnym, i poszedłem prosto do dealera i powiedziałem im. Zgodzili się, że fotel nie wydawał się normalny, więc dali mi samochód zastępczy do jazdy i zatrzymali mojego xc90. Mieli go przez prawie 2 tygodnie, pracując nad nim. Przeszedłem przez dwa samochody zastępcze, kombi i xc60, nie bolały, są po twardej stronie, myślę, że wszystkie siedzenia Volvo mogą być takie, ale nie bolały. Mój sprzedawca powiedział mi nawet, że mieli inżyniera Volvo, który interesował się moim problemem z siedzeniem i który przyjrzał się siedzeniu, jak rozumiem. Decyzja była taka, że zgodzili się, że jest problem i pomyśleli, że fotel nie został prawidłowo zmontowany podczas montażu. Więc zamówili nową podkładkę z Volvo i włożyli nową. Dowiedziałem się, że ty i ja mieliśmy rację, w siedzeniu jest pręt, który jest uformowany w piankę! i jest bezpośrednio pod twoim tookusem! I za mało wyściółki, aby było wygodnie. Myślę, że to wyraźnie zły projekt i oczywiście nie jestem jedyną osobą, która ma tę samą skargę. Opisałeś dokładnie to, co mówiłem. I słyszałem też wszystkie te same rzeczy, które zrobiłeś, że muszę to tylko wyregulować, że to naprawdę bardzo wygodne siedzenie, po prostu daj mu czas itp. ... cóż, nic mi nie pomogło, to nie jest wygodne, to okropne. Smutno wydać tyle na luksusowy samochód i mieć problem z komfortem ze wszystkich rzeczy. Całkowicie niedopuszczalne.
Wczoraj odebrałem samochód i po zaledwie 30 minutach jazdy zacząłem odczuwać ten sam dyskomfort i tak jak poprzednio jest coraz gorzej, im więcej nim jeżdżę. Dlatego i w jaki sposób znalazłem Twój wątek, wczoraj wieczorem desperacko szukałem w Google niewygodnego fotela kierowcy xc90, próbując zobaczyć, czy ktoś inny ma ten problem. Kiedy opisałeś ten sam problem, który miałem, było to w pewnym sensie ulgą, ponieważ opisałeś to, co mówiłem wszystkim.
Nie ma mowy, żebyśmy oboje mogli opisać tak dziwną rzecz dokładnie w ten sam sposób, że czujesz się, jakbyś siedział na metalowym pręcie, i jest poważny problem z fotelem kierowcy xc90 z 2018 roku. Nie wiem, czy to wszystkie, czy niektóre z nich, ale żadne nie powinno być tak bolesne, że publikujemy o tym i próbujemy dowiedzieć się, co jest nie tak. Volvo to imponująca firma, mam nadzieję, że poradzą sobie z tym odpowiednio i tak szybko, jak to możliwe
Myślałem, że spodoba ci się wiedzieć, że nie jesteś sam, że mój dealer się tym zajął, że to prawdziwy problem. Dla mnie nie mogę zatrzymać samochodu, jeśli problem z siedzeniem nie zostanie rozwiązany, w żaden sposób i nie zamierzam brać kąpieli w stratach, ponieważ siedzenie jest złe. W żaden sposób nie mogę prowadzić tego xc90, który dosłownie mnie rani, ani nie powinienem się tym zajmować. To poważny problem z Volvo xc90 z 2018 roku i gdybym wiedział, że nie mogę jechać nawet 3 godzin bez bólu, nigdy bym nie kupił tego samochodu! Jestem bardzo rozczarowany i nieszczęśliwy.
Moim zdaniem NIE jesteśmy jedynymi dwiema osobami, które mają ten problem, chciałbym wiedzieć, ile więcej osób ma ten sam problem. Volvo musi to naprawić. W tym momencie chcę zwrotu pieniędzy i mogą zatrzymać samochód. I to łamie mi serce, tak bardzo kocham xc90, w którym wykonali wspaniałą robotę, ale człowieku, to samochód, co z tego, jeśli nie możesz nim jeździć? Cała sytuacja sprawiła, że zostałem z obolałym a**