SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

05 SR przechyla się o pół cala w lewo... rozpórki?

4.1K views 26 replies 10 participants last post by  tspot  
#1 ·
Zgaduję, że to rozpórki? Oba nadkola po stronie kierowcy są o pół cala niżej niż po stronie pasażera. Nie zauważyłem żadnej różnicy w jeździe, po prostu wczoraj obok niego przechodziłem na podjeździe i pomyślałem, że nadkole pasażera wygląda na znacznie wyższe niż kierowcy. Oczywiście chciałbym to naprawić jak najszybciej. Wszelkie uwagi są bardzo mile widziane.

#2 ·
Tak jest z tym samochodem, to normalne. W przeszłości było na ten temat kilka wątków. Nie ma się czym martwić, więc wskakuj i dawaj czadu!!!

#5 ·
Samochody R mają zazwyczaj pochylenie od przodu do tyłu, ale nie od lewej do prawej.
Amortyzatory nigdy nie wpływają na statyczną pozycję samochodów, chyba że się blokują, co jest mało prawdopodobne.
Statyczne ustawienie jest funkcją sprężyn lub może być ponownie blokowane w tulejach lub innych punktach obrotu zawieszenia.

#7 ·
Właściwie, lekkie odchylenie w lewo/prawo JEST normalne. Wielokrotnie omawiane, nikt nie jest pewien dlaczego.

#10 ·
#9 ·
Mój się nie przechyla. Nie wiem, dlaczego ludzie mówią, że to normalne......

#11 ·
Mój tak, podobnie jak kilku innych. Przechylał się nawet po tym, jak tylne zawieszenie zostało odbudowane przez techników Volvo, sprowadzonych w celu naprawy niezwiązanego problemu.

#12 ·
Mój miał lekkie przechylenie, zanim go kupiłem. Nie pogorszyło się i jestem dużym facetem. Poprzedni właściciel był małym facetem, więc tego nie spowodował.

Wiele pojazdów, które posiadałem, ma przechylenie na jedną lub drugą stronę. Prawdopodobnie jedyne, które tego nie mają, to moje ciężarówki z mocniejszym zawieszeniem do ładunków.

Zawsze zakładałem, że lekkie przechylenia wynikają z rozkładu masy przedniej części samochodów.

Wysłane z drogi, kiedy powinienem zwracać uwagę na prowadzenie

#16 ·
Uwielbiam, jak nowi przychodzicie i mówicie z autorytetem, podczas gdy starzy wyjadacze omawiali i weryfikowali sprawy dawno temu. To NORMALNE i NIE ma nic złego z zawieszeniem. Zmierz lewą i prawą stronę przednią. Prawa krawędź błotnika będzie prawdopodobnie wyższa od ziemi niż lewa. Przeczytaj ten wątek. Zauważysz, że kilka samochodów ma DF niższe niż PF. Właściwie u mnie jest tak samo i tak jest od czasu, gdy dostałem samochód w 2004 roku.

#17 ·
Uwielbiam to, jak nowi przychodzicie i mówicie z autorytetem, podczas gdy starzy wyjadacze omawiali i sprawdzali te rzeczy dawno temu. To JEST normalne i NIE ma NIC złego z zawieszeniem. Zmierz lewą i prawą stronę przodu. Prawa krawędź błotnika będzie prawdopodobnie wyższa od ziemi niż lewa. Przeczytaj ten wątek. Zauważysz, że kilka samochodów ma DF niższe niż PF. Właściwie mój jest taki sam i tak jest od kiedy mam samochód w 2004 roku.

http://forums.swedespeed.com/showthread.php?56338-Post-Your-Ride-Height-Measurements-Here-Please
Jeśli przeczytasz ten wątek - jest sporo osób, które podają te same wysokości DF do PF. Tylko dlatego, że jest mnóstwo osób z LS niższym niż RS, nie oznacza, że jest to "normalne". Twój samochód powinien stać poziomo. Jeśli tak nie jest, masz zużyte lub uszkodzone elementy zawieszenia.

Wy starzy pierdoły możecie się ze sobą zgadzać, ile chcecie - nie sądzę, żebyście w ogóle sprawdzali te informacje. Jedyne co zrobiliście, to zgodziliście się, że pomiary były wszędzie. NORMALNE jest płaskie, wszystko inne niż płaskie jest NIENORMALNE.

Twój post jest arogancki.

#18 ·
Mój na pewno się nie przechyla. Nie jestem pewien, jak ktoś może powiedzieć, że to normalne... Jeśli samochód przechyla się w którymkolwiek kierunku, nie jest stabilny, a charakterystyka prowadzenia jest bardzo różna po obu stronach.

#20 ·
Mój na pewno się nie przechyla. Nie jestem pewien, jak ktoś może powiedzieć, że to normalne... Jeśli samochód przechyla się w którymkolwiek kierunku, nie jest stabilny, a charakterystyka prowadzenia jest bardzo różna po obu stronach.
usgiorgi, nie przechyla się zauważalnie. Mówimy tu o 1/8" - 1/4". Patrząc na mój samochód na wprost z przodu, nie można tego zauważyć.

#25 ·
Nie jestem pewien, czy Volvo się do tego dostosowuje, ale wiem, że Land Rover tak. Zasadniczo sprężyny są regulowane dla ruchu prawostronnego i lewostronnego, zasadniczo po to, aby dostosować się do „wypukłości” drogi, ponieważ jest ona wyższa na środku drogi i zwęża się do boku. Zatem strona kierowcy jest niższa, aby wypoziomować samochód podczas jazdy. Jeszcze raz, to robi Land Rover, jest prawdopodobne, że Volvo tego nie robi, ale tylko wyrażam swoją opinię.

#26 ·
Nie jestem pewien, czy Volvo się do tego dostosowuje, ale wiem, że Land Rover tak. Zasadniczo sprężyny są regulowane dla ruchu prawostronnego i lewostronnego, zasadniczo po to, aby dostosować się do "wypukłości" drogi, ponieważ jest ona wyższa na środku drogi i zwęża się do boku. Zatem strona kierowcy jest niższa, aby wypoziomować samochód podczas jazdy. Znowu, to robi Land Rover, jest prawdopodobne, że Volvo tego nie robi, ale tylko wyrażam swoją opinię.
Prawdopodobne wyjaśnienie. Właściwie pamiętam, że ktoś powiedział dokładnie to samo kilka lat temu.

#27 ·
Jeszcze nie wykonałem pomiaru, zrobię to wkrótce, ale oba nadkola DS są o ok. 1/2" niższe niż nadkole PS po przeciwnej stronie. Nie zauważyłem przechylenia tak bardzo, jak zauważyłem różnicę, patrząc na prześwit nadwozia nad kołem. Dzięki za link.