SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-15 of 16 Results
  1. XC90 (2003 - 2014)
    UPDATE! I REMOVED THE TRANSPONDER FROM NEWLY CUT BLADE KEY PUT IT INTO AN OLD BLADE CUT KEY AND IT STARTED RIGHT UP! I have no clue what compelled me to do this, but I'll take it. What a relief! Hallelujah! Holy sh*t! Where's the Tylenol!? Ok, long story short, I'm in deep ****. My ex ripped...
  2. S40 & V50 (2005-2012)
    Greetings all. Love this forum, been reading a lot of old threads. Thanks to everyone for sharing! I’m in a tough spot and could use some advice. I have a 2006 Volvo S40 5 speed manual with 172k miles that I adore. Up until the end of June, it’s been running strong. I have done many major...
  3. R Forum (2004-2007)
    Hello all I’m in the middle of a project where I’m trying to take the engine and M66 trans from a 06’ wrecked S60r and put it into my 06’ XC70. Now I know mechanically it will all go together no problem the issue I’m dealing with is is trying to figure out the cheapest way to make it run. Now...
  4. S40 & V50 (2005-2012)
    I’ve got a 2005 S40 T5 AWD that has been having some weird electrical issues. When trying to start the car, most times it will immediately give me a “brake failure - please stop safely” message. Sometimes instead it will be “anti-skid service required”, and one time it was “power steering...
  5. XC90 (2003 - 2014)
    I'm pretty stumped. On my 08 XC90 3.2L FWD, whenever I try to use my front windshield washer, nothing sprays, but the wipers work. When I use my rear washer, it sprays. The pump definitely works, since it's the same pump for both sprayers. I even pulled the pump out and bench tested it, and it...
  6. S60 (2001-2010)
    Hey everyone, I haven't looked on here much as I dont like forums typically. If anyone was wondering how to fix your ( has to be running !! ) CEM from connector damage. Here is my journey for fixing it ^_^ Ps: board also had a bit of water damage, nothing broken. Just crusty. I cleaned it. My...
  7. R Forum (2004-2007)
    Hi all, There are no functioning electronic systems on my 2004 V70R, M66. The only thing that works is the radio, and I can hear the fuel pump whirring when I turn the key, but no dash lights, hazards, power to windows, nor power to seats, and it will not crank. There are no signs of life when...
  8. S40 & V50 (2005-2012)
    V50 D4 MY2012. I'm planning to replace my lead-acid starter battery with Lithium Titanate (LTO) in a 5-series. After studying the charging behavior among CEM/ECM/ACM/battery monitor module in VIDA, the last thing I have concern is that the max 14.9V charging voltage could be higher than the max...
  9. S60 (2001-2010)
    Hey guys, I'm hoping that I can get some help with my situation. I've got an 2005 s60 awd 2.5t with some 170,000 miles that cranks, but won't start. This is the third time in so many months for me. Back in may this year I had the same issue, had it taken to a shop and the fuel pump control...
  10. OBD, CANBUS & Engine Management
    Does anyone know what Can Frame needs to be sent in order for the CEM of a 2010 S40 to send its ConfigurationID? And do you know the messageID that it normally uses to transmit its ConfigurationID to the Bus>
  11. General Volvo Discussions
    Hi there, CEM broke: Option 1 - send the car to main dealer for new CEM and reprogramming. Option 2 - send off CEM to third party for data transfer and find a non-main dealer garage to reprogramme the CEM. My question - is there another option? If not, what would be the best option of the 2...
  12. XC90 (2003 - 2014)
    Hi I have a problem with my old XC90. I have sometimes issues with spinning clock on DIM - mostly when is warm/hot. Another problem. Some time after that, SRS service required on the DIM appeer. After clearing fault codes are not comeing back. Codes are going back when the SRS appeers again...
  13. R Forum (2004-2007)
    Hello, I am a new member of this community so forgive me if I posted in the wrong place. I recently just bought an 04 s60r and it has some issues popping up which I was not aware of when I bought it, initially the guy told me there was a leak above the rear left passenger door and the back seat...
  14. S40 & V50 (2005-2012)
    I assume it's something to cem before I begin because the problems started to happen after I changed the cabin filter (UK so on the passanger side) A few days ago I did a long drive about 400 mile round trip and everything was good until i almost got home. The radio turned off and on and the...
  15. Car Audio, Video & Mobile Electronics Forum
    Hi all Had a leaking windscreen (which I’ve heard is a common problem for V50’s) and didn’t realise until we had a big storm and found a puddle of water in the foot wells. Since then there has been no power to the ICM meaning no climate control and no audio system. Things I’ve checked or...
1-15 of 16 Results
Top